ברמונדי ישראלי שלם עם עשבי תיבול וירקות בתנור - Barramundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

ברמונדי ישראלי שלם עם עשבי תיבול וירקות בתנור

מאת השף והבלוגר משה שגב

  • זמן הכנה: 15 דק'
  • מס' סועדים: 5

מצרכים

  • 2 ק"ג דג ברמונדי ישראלי שלם
  • 2 ראשי שום טריים חתוכים לרבעים או 10 שיני שום קלופות
  • 1/2 פלפל אדום בינוני חתוך לריבועים גדולים
  • 1/2 פלפל צהוב בינוני חתוך לריבועים גדולים
  • 1/2פלפל ירוק בינוני חתוך לריבועים גדולים
  • 2 סלק בינוניים מבושלים במים עד לריכוך, חתוכים לפלחים או קוביות גדולות
  • 3 גזרים בינוניים חתוכים לפרוסות
  • 6 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 צרור תימין טרי
  • 1 צרור שמיר או פטרוזיליה או שניהם יחד
  • 1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני (אפשר לשמור בחתיכות גדולות שיהיה אפשר לזהות ולשלוף)

להגשה

  • 1 לימון בינוני חתוך לפלחים
אופן הכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות
2. את הדגים השלמים חותכים וחורצים, חתך אחד בחלק העבה על מנת שהחום יחדור פנימה. מכניסים לבטן הדג את צמחי התבלין הטריים
3. על תבנית עם נייר אפייה מניחים את כל הירקות החתוכים ואת הדגים ביניהם. יוצקים מעל שמן זית, מוסיפים את המים ומתבלים במלח גס
4. מכסים בצורה הרמטית את הדגים עם נייר אלומיניום ומכניסים לתנור החם למשך 25 דקות
5. רגע לפני ההגשה מעבירים את התנור החם לפעולת טורבו גריל עליון ומכניסים את התבנית ללא הכיסוי. משזפים את הדגים כמה דקות ומוציאים החוצה ברגע שהם בגוון חום זהוב
6. מגישים לצד לימונים טריים למרכז השולחן