שיפודי ברמונדי ישראלי ברוטב חמאת בוטנים
מאת מערכת
- זמן הכנה: 25 דקות
- כמות: 12 שיפודים
מצרכים
- 500 גרם ברמונדי ישראלי נקי מעור ועצמות
- 2 כפיות כורכום
- 2 כפיות ג'ינגר קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- גביע יוגורט
- כפית מלח
- 3 כפות גדושות חמאת בוטנים
- כוס וחצי קרם קוקוס
- חצי כפית צ'ילי גרוס
- כפית כמון
- כפית כוסברה טחונה
- כוס עלי כוסברה
- כוס עלי נענע
- חצי כוס עלי בזיליקום
- 3 כפות סויה
- 3 כפות מיץ לימון
- כפית סוכר
אופן הכנה
1. חותכים את הברמונדי לקוביות גסות בגודל אחיד ומערבבים בקערה עם כורכום, שום, ג'ינג'ר, יוגורט ומלח. משרים לשעה
2. בקלחת מטגנים חמאת בוטנים, כמון וכוסברה טחונה. אחרי שחמאת הבוטנים מתרככת מעט מוסיפים עליהם את קרם הקוקוס והצ'ילי הגרוס, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש
3. את הדגים משפדים וצורבים במחבת גריל כ-3-4 דקות מכל צד
4. בקערה מערבבים סויה, לימון וסוכר, עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין
5. בקערה מערבבים את כל עשבי התיבול ומעל שופכים את רוטב הסויה שהכנו
6. על הצלחת מסדרים את עשבי התיבול, קצת מרוטב חמאת הבוטנים ומעל מניחים את השיפודים