סיר דגים בניחוח המזרח הרחוק
מאת השף משה שגב
- זמן הכנה: 20 דק'
- מס' סועדים: 3
מצרכים
- 600-700 גרם פילה ברמונדי ישראלי טרי
- 3 כפות שמן
- כוס חלב קוקוס
- 4 כפות רוטב קארי אדום (אפשר כפית
אבקת קארי עם 2 כפות רסק עגבניות ) - כף פפריקה מתוקה
- מקל למון גראס
- צרור כוסברה ופטרוזיליה קצוצים גס
- חופן גדול של עלי אורז או אטריות אורז
- קורט מלח
אופן הכנה
1. צולים את הדגים רק על העור עם מעט שמן זית
2. מעבירים את הדגים לצלחת נפרדת
3. על אותו הסיר חם עם כל הטעמים של הדגים יוצקים את החלב קוקוס
4. מוסיפים פפריקה מתוקה, רוטב קארי אדום, מקל למון גראס וצמחי תבלין
5. מביאים לרתיחה ומוסיפים חצי כוס מים
6. מבשלים 5 דקות על אש גבוהה
7. מחזירים את הדגים הצלויים לסיר עם הרוטב ומכסים
8. מבשלים 6 דקות
9. מוסיפים את עלי האורז המוכנים (לבשל במים רותחים) לסיר הדגים
10. מבשלים הכל יחד עוד 8 דקות ומכבים את האש