פלפלים מתוקים וחריפים ממולאים בברמונדי ישראלי
מאת מערכת
- זמן הכנה: 90 דקות
- מס' יחידות: 4
מצרכים
- 1 קילו ברמונדי ישראלי, נקי מעור ועצמות
- 5 פלפלי שושקה טריים
- 3 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
- 1 בצל לבן בינוני
- רבע צרור כוסברה
- 2 כפיות מלח
- 1 1/2 כפיות כמון
- כפית גדושה זעתר
- 100 גרם רסק עגבניות
- כף אבקת מרק עוף
- 1/2 2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
2. במעבד מזון טוחנים את הברמונדי הישראלי, הבצל, הכוסברה, מלח וזעתר. טוחנים עד לקבלת משחה כמעט חלקה
3. את הפלפלים החריפים והמתוקים חוצים לאורך ומנקים טוב מזרעים
4. בעזרת שק זילוף ממלאים את משחת הדגים בתוך הפלפלים ובעזרת יד לחה משטחים ומוודאים שהפלפלים מלאים ומהודקים היטב
5. בקלחת חמה מטגנים מעט את הכמון ואבקת המרק יחד עם רסק עגבניות
6. מוסיפים לרסק והתבלינים מים חמים ומביאים לרתיחה
7. בסיר רחב שמתאים לתנור צורבים את הפלפלים בצד של הדג עד לקבלת צבע שחום מעט
8. מסדרים את הפלפלים עם הצד של הדג כלפי מעלה ומוזגים מעל את רוטב העגבניות עד לחצי מגובה הפלפלים
9. מכניסים את הסיר הפתוח לתנור ונותנים לממולאים להיאפות כ-20 דקות