קציצות דג ברמונדי ישראלי ברוטב פיקנטי
מאת מערכת
- זמן הכנה: 60 דקות
- מס' סועדים: 3
מצרכים
- 500 גרם פילה ברמונדי ישראלי נקי מעור ועצמות קצוץ דק/ טחון
- 1 קישוא בינוני מגורד
- 1 בצל לבן מגורד
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 תפו"א מגורד
- חצי צרור כוסברה קצוץ דק
- כפית מלח
- כפית פלפל לבן טחון
מצרכים לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 פלפלים חריפים ירוקים חתוכים לחצי
- 2 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים לרצועות
- 1 חציל באלדי חתוך לקוביות גסות
- פחית עגבניות מרוסקות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 0.5 כף כמון
- 0.5 כף זרעי כוסברה טחונים
- 1.5 כפיות מלח
אופן הכנה
1. מערבבים בקערה את כל רכיבי הקציצות היטב ומכדררים לקציצות בגודל שאתם אוהבים
2. מחממים מעט שמן במחבת עמוקה וצורבים את הקציצות לקבלת צבע מכל הכיוונים
3. במחבת עמוקה רחבה נפרדת מחממים שמן ומטגנים בעדינות את התבלינים מלבד המלח (זהירות שלא ישרפו)
4. לאחר שעולה ריח טוב של תבלינים מהשמן מוסיפים את הפלפלים החריפים, הפלפלים המתוקים והחצילים ומטגנים מעט
5. כשהירקות במחבת מתרככים מעט מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה
6. אחרי שהרוטב שלנו רתח מוסיפים את הקציצות הצרובות לרוטב ומנמיכים את האש ללהבה בינונית
7. מבשלים במחבת פתוחה כ -30-40 דקות עד שהרוטב מסמיך, מתבלים במלח וטועמים (זמן טוב לתקן טעמים)