תבשיל שומר לימוני וברמונדי ישראלי
מאת מערכת
- זמן הכנה: 60 דקות
- כמות סועדים: 4
מצרכים
- 500 גרם ברמונדי ישראלי נקי מעור ועצמות חתוך לקוביות גסות
- 2 שומר גדול פרוס
- 6 שיני שום פרוסות
- 6 גבעולי סלרי פרוסים
- 1 לימון קטן, פרוס דק ככל הניתן
- כפית וחצי כורכום
- כפית כמון
- כפית כוסברה טחונה
- 2 1/2 כפיות מלח
- 1/4 כוס מים פושרים
אופן הכנה
1. במחבת גדולה מטגנים את השום והסלרי עד לריכוך (ללא צבע)
2. מטגנים את השומר הפרוס עד שהוא מתרכך מעט
3. מוסיפים את הלימונים הפרוסים ללא גרעינים
4. אחרי שהשומר מתרכך מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדי שיעטפו את כל הירקות
5. מוסיפים רבע כוס מים פושרים, מביאים לרתיחה
6. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש, מבשלים על להבה נמוכה – בינונית כ-20 דקות
7. אחרי שכל הירקות כבר ממש רכים מוסיפים את חתיכות הדג ומבשלים עוד כ-10 דק' עם מכסה
8. פותחים ומבשלים עוד כ-5 דק' פתוח על חום גבוה כדי לצמצם מעט את הרוטב
9. מגישים לצד כל תוספת שתבחרו