מתכון ברמונדי ישראלי צלוי עם עשבי תיבול ושקדים Barrmundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

ברמונדי ישראלי צלוי עם עשבי תיבול ושקדים

אינס ינאי / באדיבות: וואלה אוכל

  • זמן הכנה: 30 דק'
  • מס' סועדים: 2

מרכיבים:

  • דג ברמונדי ישראלי שלם (משקל 750 גרם בערך)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • צרור כוסברה – כוס מדידה
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום
  • 150 גרם שקדים מולבנים קצוצים
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת
  • לימון בינוני חתוך לקוביות גדולות כולל הקליפה
  • כף דבש
  • כפית מלח גס
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 שיני שום
אופן הכנה

1. מניחים במעבד מזון את שיני השום, הלימון , הירק, מלח, פלפל, 50 גרם שקדים, דבש, שמן הזית וטוחנים למרקם משחתי- אם יש צורך מוסיפים עוד כף שמן זית.
2. יוצרים על הדג שלושה חתכים אלכסוניים משני צידי הדג, מברישים היטב את הדג בתערובת הירק וממלאים את בטן הדג בשארית התערובת.
3. מניחים את הדג על נייר אפייה ( אם מגישים ישירות לשולחן אני מעדיפה נייר אפייה חום – יפה יותר להגשה).
4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 20-25 דקות עד שהדג עשוי לחלוטין.
5. קולים על מחבת יבשה את שארית השקדים ומפזרים מעל .
הצעת הגשה: מומלץ להגיש לצד פלח לימון טרי וטחינה