גפילטע פיש עם דג ברמונדי ישראלי עם חזרת סלק ורימונים
מאת השף אושר אידלמן
- זמן הכנה: שעה וחצי
- מס' סועדים: 5-6
מצרכים
לקציצות
- 1 בצל קצוץ דק מאוד ומטוגן במעט שמן עד ריכוך
- 750 גרם ברמונדי טחון ללא עור ועצמות (מבקשים לארוז את האידרות בנפרד)
- 1 ביצה M
- 1 ביצה קשה M
- 1 פרוסה עבה של חלה ללא קראסט, מושרת במים, סחוטה וקצוצה דק
- 1 כפית סוכר
- 2 כפיות מלח
- 5 כפיות פלפל שחור טחון
לציר
- 2-3 אידרות ברמונדי + ראש
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
- 1 בצל פרוס
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- ½ כפית סוכר
למטבל
- 1 סלק בינוני מבושל, קלוף ומגורד דק בפומפייה
- 1 כף רכז רימונים
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 2 כפות גדושות חזרת מגורדת בפומפייה (או כפית משחת וואסבי)
אופן הכנה
1. מערבבים יחד את חומרי הקציצה ולשים במשך מספר דקות. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות
2. מסדרים בסיר רחב את חומרי הציר: אידרות וראש בתחתית ומעליהן הגזר והבצל. מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה
3. מסננים את מי הבישול ומחזירים לסיר (מומלץ להפריד ולשמור את הגזר להגשה)
4. מוציאים מהמקרר את תערובת הדג, יוצרים קציצות אובליות ואחידות במשקל 80-100 גרם כל אחת
5. מניחים את הקציצות יחד בסיר, מנמיכים את הלהבה לאש קטנה מאוד ומבשלים כשעה (הופכים לצידן השני לאחר רבע שעה)
6. מוציאים את הקציצות לתבנית חצי שטוחה ומקררים לטמפרטורת החדר
7. אם רוצים, יוצקים לצנצנת מהמרק שנשאר יחד עם הגזרים
8. מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהכל יתקשה ויהיה מוכן
9. לחזרת: מערבבים יחד את חומרי המטבל ומגישים לצד הגפילטע פיש והגזר