מתכון דג ברמונדי ישראלי על ריזוטו שקדים ואפונה - ברמונדי Barramundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

דג ברמונדי ישראלי על ריזוטו שקדים ואפונה

מאת השף גילי חיים, שף ראשי Unilever פודסולושיינס

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • מס' סועדים: 8-10

מצרכים

  • 10 יח' פילה ברמונדי ישראלי
  • 1 ק"ג אורז ארבוריו
  • 200 מ"ל יין לבן
  • 400 גרם אבקת מרק "קנור"
  • 200 גרם רוטב לימון ושמן זית לבישול "קנור"
  • 250 גרם גזר
  • 250 גרם סלרי
  • 600 גרם בצל לבן
  • שמן זית
  • 350 גרם אפונה טרייה
  • 150 גרם שקדים פרוסים קלויים
  • 3 ליטר מים
  • 1 ליטר חלב שקדים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן בזיליקום

לחלב שקדים

  • 1 ליטר מים קרים
  • 400 גרם שקדים מולבנים
דג ברמונדי ישראלי על ריזוטו שקדים ואפונה
אופן הכנה

1. מכינים חלב שקדים- טוחנים במעבד מזון את המים והשקדים ומסננים דרך מסננת שינוע (שומרים את מחית חלב השקדים שנשארת במסננת שינוע)
2. במקביל מכינים "ציר" מליטר מים, סלרי, גזר ומאבקת מרק ושומרים אותו במצב של רתיחה קלה
3. מבשלים את הבצל הלבן עם שמן זית עד לשקיפות. מוספים את האורז וממשיכים לבשל עוד כדקה. מוסיפים יין לבן וממשיכים לערבב עד שכל היין נספג באורז
4. מוספים "ציר" בכמות שתכסה את האורז כל פעם. הציר צריך להיספג לגמרי באורז לפני שמוסיפים עוד ציר וכך ממשיכים עד שמסיימים את כולו
5. בסוף התהליך מוסיפים את חלב השקדים עד שהוא נספג לגמרי באורז
6. מורידים את הריזוטו מהאש ומוסיפים אפונה טרייה ושקדים קלויים – טועמים ומתקנים תיבול עם מלח במידת הצורך
7. במחבת מוסיפים את מחית חלב השקדים שנשארה עם 100 גרם חלב שקדים, 200 גרם רוטב לימון ו-50 גרם שמן בזיליקום
8. צורבים את הברמונדי ומניחים על הריזוטו, יוצקים מעט מהרוטב על הדג ומעל כל המנה מוסיפים עוד נגיעה של שמן בזיליקום