דג ברמונדי ישראלי שלם בתנור עם ארטישוק, גזרים ושומר ברוטב יין לבן
מאת השף אושר אידלמן
- זמן הכנה: 30 דקות
- מס' סועדים: 2-3
מצרכים:
לדג
- דג ברמונדי ישראלי שלם – נקי, ללא סנפירים
- 4 שיני שום – קצוצות
- 1 לימון – פרוס דק
- חצי כוס עשבי תיבול: בזיליקום / מרווה / רוזמרין / טימין
- 5 בצלצלי שאלוט – קלופים
- 2 יח' שומר קטנות – חתוכות לרבעים
- 3 יח' ארטישוק קטן – חתוכות לרבעים
- 3 גזרים צהובים או כתומים – קלופים וחתוכים גס
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לטעם
לרוטב
- חצי כוס יין לבן יבש
- 1 כף חמאה
- 2 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו
2. לדג: בעזרת סכין חדה יוצרים 3-4 חתכים מכל צד של הדג, בחלק הקרוב לראש
3. ממלאים את חלל בטנו של הדג בשום קצוץ, לימון פרוס ובעשבי התיבול. מתבלים את הדג במלח ופלפל
4. מחממים פלאנצ'ה פסים, מוסיפים מעט שמן זית ומניחים את הדג. לאחר 3 דקות הופכים בזהירות את הדג לצדו השני
5. מסדרים את שאר הירקות מסביב לדג וצולים בתנור כ-20 דקות
6. לרוטב: מחממים סיר קטן ומצמצמים את היין בחצי
7. מוסיפים חמאה, שמן זית ומלח, מערבבים היטב ומגישים מיד עם הדג