סיר אהבה ברמונדי בחלה
מתכון של השף משה שגב
- זמן הכנה: 15 דק'
- מס' סועדים: 2
מצרכים:
- 400 גרם פילה דג ברמונדי ישראלי טרי
- 3 כפות שמן זית
- 5 שיני שום טריות
- 2 כפות רסק- 100 גרם
- כף פפריקה מתוקה
- כפית מלח
- כפית אריסה
- כוס מים רותחים
- גמבה חתוכה לקוביות
- עגבנייה חתוכה לקוביות
- 6 עגבניות שרי חצויות
- כף לימון כבוש
- צרור שעועית ירוקה מבושלת במים רותחים במשך 10 דקות
- 2 תפוחי אדמה שלמים ומקולפים מבושלים עד לרכות מלאה
- חלה טרייה
- צרור כוסברה
- צרור שמיר
אופן ההכנה :
1. מחממים תנור לחום הכי גבוה
2. חותכים את החלה לאורכה באמצע
3. מפרידים את החלק הלבן על מנת שיהיה מקום להכניס את הדגים
4. כאשר החלה מקבלת גוון זהוב מוציאים מהתנור
הכנת הרוטב
1. מחממים מחבת גדולה או סיר נמוך ורחב
2. בוזקים שמן זית ומניחים את הדגים על העור
3. מוסיפים עגבניות שרי, פלפלים ושום ומכסים
4. מערבבים בקערה 2 כפות רסק עגבניות עם כוס מים רותחים, פפריקה, מלח אריסה ולימון כבוש
5. מוסיפים את הכל לסיר ומבשלים לפחות 10 דקות עם מכסה סגור ולאחר מכן, מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה
בהגשה
מניחים תפוחי אדמה מרוסקים בתוך החלה החמה ושעועית ירוקה
ומניחים מעל את הדגים עם כמות נדיבה מהרוטב ומגישים