סיר דגים ברמונדי עם עגבניות, שום, זיתים וצמחי תבלין
מתכון של השף משה שגב
- זמן הכנה: 6 דק'
- מס' סועדים: 3
מצרכים:
- 3 פילה ברמונדי ישראלי טרי (כל פילה כ 200- גרם)
- צרור גדול של תערובת צמחי תבלין : כוסברה, שמיר, פטרוזיליה
- 2 חופנים מלאים בעלי תרד טריים
- 30 עגבניות שרי חצויות
- 5-7 שיני שום טריות וחצויות
- חופן זיתים ירוקים ללא גרעינים
- ½ כוס שמן תירס/ קנולה (אפשר גם פחות)
- כוס מים חמים
- כפית גדושה פפריקה מתוקה
- כפית גדושה אריסה
- ½ כפית מלח
- 3 פרוסות פלפל ירוק חריף
אופן ההכנה :
1. מחממים סיר נמוך ורחב
2. מכניסים את השמן עם הזיתים, שרי ושום ומבשלים כמה דקות
3. מוסיפים את המים החמים עם הפפריקה והאריסה ומרתיחים שוב
4. מוסיפים את הדגים ומכסים 10-15 דקות
5. קוצצים את כל הירוקים ומכניסים פנימה
6. מכסים שוב ומבשלים 10-15 דקות ברתיחה