פילה ברמונדי ישראלי אפוי בפסטו עשיר וריחני
מאת הבלוגר רון יוחננוב
- זמן הכנה: 15 דק'
- מס' סועדים: 4
מצרכים
- 4 פילה דג ברמונדי ישראלי טרי ומפולט
לפסטו
- 1 צרור בזיליקום
- 1 כף תימין טרי
- 1 חופן אגוזי קשיו טבעיים
- 3 שיני שום
- 1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
- 1/3 כוס שמן זית ועוד טיפה להוסיף בהדרגה
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות גריל
2. מכניסים לקערת מעבד מזון את כל המצרכים לפסטו למעט השמן ומעבדים עד שמתקבל ממרח אחיד. תוך כדי עיבוד הפסטו, מוסיפים את השמן לאט לאט, עד שמתקבל ממרח מעט נוזלי
3. מסדרים את הדגים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים כ-3/4 מתערובת הפסטו על הדגים מכל הצדדים ומכניסים לצלייה בתנור כ-15 דקות או עד להזהבה
4. מוציאים את הדגים מהתנור, מורחים אותם בשארית הפסטו ומגישים חם לצד פסטה או תפוחי אדמה וירקות קלויים