מתכון פילה ברמונדי ישראלי במחבת בזיגוג רוטב סויה תמרינדי ובאק צ'וי Barramundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

פילה ברמונדי ישראלי במחבת בזיגוג רוטב סויה תמרינדי ובאק צ'וי

בת חן דיאמנט / באדיבות: וואלה אוכל

  • זמן הכנה: 20 דק'
  • מס' סועדים: 2

מצרכים

  • דג ברמונדי ישראלי מפולט, ללא עור ונקי מעצמות (שני פילטים במשקל 150-200 גרם)
  • כוס אורז מבושל
  • כף שמן לטיגון
  • ראש באק צ'וי
  • כף טבעות בצל ירוק
  • חצי צ'ילי אדום פרוס לטבעות

מצרכים לרוטב:

  • 2 כפות מחית תמרינדי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות חומץ אורז
  • כף שמן שומשום

להגשה:

  • אורז לבן
אופן הכנה

1. מפרידים את עלי הבאק צ'וי מהבסיס. שמים את העלים במים רותחים וחולטים למשך דקה, עד שהגבעול הלבן מתרכך מעט והעלה הירוק מתכווץ אך שומר על צבע ירוק חזק. מוציאים למי קרח.
2. חוצים כל פילה דג לשניים (ניתן לבקש ממוכר הדגים שיעשה זאת עבורכם)
3. מכינים את הרוטב: שמים את כל החומרים בסיר קטן ומצמצמים על להבה גדולה למשך מספר דקות (3-4) עד לדרגת הסמיכות הרצויה
4. מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן, כשהמחבת חמה צורבים את הדג , עד להשחמה טובה כ- 2 דקות מכל צד (תלוי בעובי הדג). מוציאים את הדג למגש עם נייר סופג.
5. מנגבים את המחבת עם נייר סופג מהשומן של הצריבה, מוסיפים את הרוטב, ואת הדג שצרבנו. מבשלים מעל להבה גבוהה כדקה ויוצקים את הרוטב מעל הדג עם כף, עד שהרוטב עוטף יפה את הדג. אם רוצים, ניתן גם להוסיף את הבאק צ'וי למחבת ולצפות גם אותו ברוטב.
6. מגישים את הדג והבאק צ'וי על אורז חם, מעטרים בבצל ירוק וטבעות צ'ילי