פילה ברמונדי ישראלי עסיסי צרוב במחבת עם קראסט עשבי תיבול פרסי
רותם ליברזון / באדיבות: וואלה אוכל
- זמן הכנה: 10 דק'
- מס' סועדים: 3
מצרכים
לדג:
- פילה דג ברמונדי ישראלי עם עור. (שני פילטים במשקל 150-200 גרם)
- כף שמן זית
- 1/2 כפית כורכום
לקראסט:
- חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים
- שן שום קצוצה
- 3 עלי טרגון קצוצים או 1/4 צרור כוסברה קצוץ
- גרידת ליים /לימון אחד
- כף שמן זית
- מלח פלפל
להגשה:
- אורז לבן
- כוס אפונה קפואה, מוכנה לפי הוראות היצרן
אופן הכנה
1. מערבבים היטב בכלי את כל מרכיבי הקראסט, מתבלים במלח ופלפל.
2. חורצים חריצים לאורך בצד העור של הדג בלי לחתוך עד הסוף (ניתן לבקש ממוכר הדגים שיעשה זאת עבורכם). החריצים גורמים לעור הדג להתכווץ פחות בטיגון.
3. במחבת רחבה עם שמן זית מטגנים את הפילה עם צד העור כלפי מטה מעל להבה בינונית-גבוהה, 4-5 דקות או עד הזהבה. מוסיפים את הכורכום לשמן הטיגון, מערבבים מעט (כדי שייתן צבע לדג) ואז הופכים. מטגנים 30 שניות מהצד השני או עד שהדג עשוי לחלוטין.
4. מניחים בעדינות מהקראסט על הדג ומגישים יחד עם אורז ואפונה.