פילה דג ברמונדי ישראלי בתנור עם בטטות, ראשי שום וצ'ימיצ'ורי
מאת הבלוגרית רחלי קורט
- זמן הכנה: 40 דקות
- מס' סועדים: 2
מצרכים
- 6 פילה דג ברמונדי ישראלי
- 4 כפות שמן זית
- 2 בטטות קלופות
- 2 ראשי שום
- 5 ענפי טימין טרי
- 1 לימון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לצ'ימיצ'ורי
- 1 צרור עלי פטרוזיליה
- 4 שיני שום קלופות
- מיץ מלימון שלם
- 5 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 צ'ילי ירוק חריף
אופן הכנה
1. צ'ימיצ'ורי: טוחנים במעבד מזון או בלנדר את כל המצרכים עד שנוצר רוטב סמיך ונותנים לו לנוח במקרר
2. חותכים את הבטטות לקוביות ואת הלימון לרבעים. חוצים את ראשי השום לחצי. אין צורך להסיר את הקליפה
3. בתבנית גדולה מניחים נייר אפייה ומפזרים את הבטטות והשום. מזלפים שמן זית בנדיבות וממליחים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-20 דקות או עד שהבטטות מתרככות. שימו לב שאם השום מתחיל להזהיב יש להוציאו החוצה
4. כשהבטטות רכות ומתחילות להזהיב מזיזים אותן ואת השום הצידה ומניחים באמצע את הברמונדי כשהצד של העור כלפי מטה
5. מזלפים על הדגים שמן זית, ומפזרים מעל טימין, מלח, פלפל שחור ורבעי לימון. מכניסים חזרה לתנור לעוד 10 דקות או עד שהדגים משנים את צבעם ללבן
6. מגישים עם זילופים של צ'ימיצ'ורי
הערות ושדרוגים
1. אפשר להחליף את הפטרוזיליה של הצ'ימצ'ורי בכוסברה או לשלב ביניהם. עוד אופציה מעולה היא להוסיף גם עירית או בצל ירוק
2. אם הצ'ימיצ'ורי לא מספיק נוזלי, אפשר להוסיף עוד שמן זית
3. במקום בטטות אפשר גם דלעת, קישואים או דלורית. אפשר גם תפוחי אדמה אבל אז זמן האפייה מתארך