פילה דג ברמונדי ישראלי עם עגבניות שרי, צלפים וטימין
מאת השף אושר אידלמן
- זמן הכנה: 15 דקות
- מס' סועדים: 2
מצרכים:
- 2 יח' פילה ברמונדי ישראלי
- 1 כף חמאה
- 1 כף שמן זית
- 4 שיני שום – פרוסות
- עלים מ-3 ענפי טימין טריים
- 3 כוסות מיקס עגבניות שרי – חצויות
- קורט זעפרן מושרה בכף מים רותחים
- 2 כפות עראק
- 1 כף צלפים
- 1 כפית שטוחה מלח
- 2 כפות מים
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל ומשאירים את הדלת פתוחה מעט
2. מחממים מחבת (מתאימה לצלייה בתנור) ומוסיפים חמאה
3. כאשר החמאה מבעבעת מגבירים להבה ומוסיפים שום, עגבניות שרי וטימין – מקפיצים במשך דקה
4. מוסיפים זעפרן, עראק, צלפים ומלח, מביאים לרתיחה במשך דקה ומוסיפים את המים
5. מתבלים את הדגים במלח ופלפל משני הצדדים ומניחים במרכז המחבת כאשר העור פונה כלפי מעלה
6. מכניסים את המחבת לתנור בקרבה לסלילי הגריל וצולים במשך 5-6 דקות
7. מוציאים מהתנור ומגישים מיד