פילה דג ברמונדי ישראלי צרוב במחבת עם אספרגוס וסלסת זיתים וצ'ילי
מאת השף אושר אידלמן
- זמן הכנה: 15 דקות
- מס' סועדים: 4
מצרכים:
לדג
- 4 יח' פילה ברמונדי ישראלי – עם עור
- כף שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- צרור אספרגוס – שליש תחתון חתוך
לסלסת עשבי התיבול
- 2-3 כפות שמן זית
- מיץ מ-1 לימון
- 1-2 צ'ילי אדום פרוס דק
- 3 גבעולי בצל ירוק – פרוס דק
- 3 כפות נענע קצוצה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 8 יח' זיתי קלמטה – מגולענים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
1. לסלסה: מערבבים בקערה קטנה את חומרי הסלסה ומתבלים במלח ופלפל
2. לדג: מתבלים את הדג במלח, פלפל ושמן זית משני צידיו
3. במחבת רחבה צורבים את הדג על הצד של העור במשך 3-4 דקות, הופכים ומכבים את הלהבה
4. את האספרגוס מקפיצים במשך שתי דקות במחבת נפרדת או באותה מחבת של הדגים אם רחבה דיו
5. מרכיבים את המנה: לכל סועד מגישים 5-6 יח' אספרגוס, פילה דג ליד וסלסת עשבי תיבול מעל