פיש אנד צ'יפס ברמונדי ישראלי
מאת ג'קי אזולאי
- זמן הכנה: 15 דק'
- מס' סועדים: 2
מצרכים
- 2 פילה דג ברמונדי ישראלי
- תפוח אדמה
- בטטה
- זוקיני
- 2 כוסות בירה
- ¼ כוס קמח לבן
- ¾ כוס קמח טמפורה
- קורט מלח
- מעט שמן זית
- כף אריסה
- 1/2 כף לימון כבוש
- חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
- שקית זיפר
אופן הכנה
1. מערבבים בשקית זיפר את הקמח הרגיל וקמח הטמפורה, מלח ובירה
2. פורסים את הירקות – תפו"א, בטטות, זוקיני, למקלות עבים יחסית, ומתבלים במלח ופלפל
3. מכניסים לשקית זיפר, מערבבים היטב ומטגנים בשמן עמוק
4. חותכים את פילה הדג לפרוסות ומתבלים במלח
5. מוסיפים לבלילת הטמפורה בשקית לימון כבוש ואריסה ומערבבים היטב
6. מכניסים את הדג לבלילה שתספוג טעמים ומוסיפים מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
7. מטגנים בשמן חם כ 4- דקות מכל צד
8. מניחים על נייר סופג את הדגים שיצאו מטיגון ולאחר הספיגה מגישים לצד הירקות