פסטה עם דג ברמונדי ישראלי, זיתי קלמטה ובזיליקום
מאת מערכת
- זמן הכנה: 35 דקות
- מס' סועדים: 4
מצרכים
- 1 חבילת פסטה פטוצ'יני לבחירה
- 500 גרם ברמונדי ישראלי נקי מעור ועצמות
- רבע כוס זיתי קלמטה פרוסים
- רבע צרור בזיליקום
- 3 שיני שום פרוסות
- 50 גרם חמאה
- רבע כוס יין לבן חצי יבש
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה
1. חותכים את הברמונדי הישראלי לקוביות
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
3. מוסיפים למחבת חמה שמן זית ואת שיני השום, קוביות הברמונדי והזיתים, מטגנים מעט עד שהשום מתחיל להזהיב בקצוות
4. מוסיפים את החמאה
5. כשהחמאה כמעט נמסה לגמרי מוסיפים את היין ומצמצמים כ-5 דקות
6. מוסיפים את הפסטה אל הרוטב (אם הפסטה מעט יבשה אפשר להוסיף מעט ממי הבישול)
7. מורידים מהאש ומוסיפים את עלי הבזיליקום