פסטה עם רצועות קישואים ונענע עם קרעי דג ברמונדי ישראלי
גל זהבי / באדיבות: וואלה אוכל
- זמן הכנה: 30 דק'
- מס' סועדים: 3
מצרכים
- פילה דג ברמונדי ישראלי עם עור. (שני פילטים במשקל 150-200 גרם)
- 3-4 כפות שמן זית
- 2-3 שיני שום, קצוצות דק או כתושות
- 1-2 קישואים בגודל בינוני, חתוכים לרצועות דקות
- 1/2 חבילה פסטה מסוג ספגטי או לינגוויני
- קורט פלפל שאטה (שבבי צ'ילי)
- עלים מ- 4-5 גבעולי נענע, קצוצים דק
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
2. מניחים את פילה הדג על תבנית עם נייר אפייה, עם צד העור כלפי מטה. מזלפים מעל הפילטים כף שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל.
3. מכניסים לתנור ואופים 10-16 דקות או עד שהדג עשוי לחלוטין (בשר הדג יתפרק בקלות ויהיה לבן לחלוטין בצבעו).
4. במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כשמסננים את הפסטה שומרים כוס ממי הבישול.
5. במחבת רחבה מחממים את שאר שמן הזית. מוסיפים את השום הקצוץ/כתוש ומטגנים 30 שניות מעל להבה גבוהה אגב ערבוב. מוסיפים את רצועות הקישואים ומטגנים 1-2 דקות, עד שהרצועות התרככו מעט ומתקפלות בקלות.
6. מוסיפים לקישואים את הלימון, הנענע הקצוצה ושבבי הצ'ילי. מוסיפים את הפסטה המבושלת וחצי כוס ממי הבישול. מערבבים היטב ומתבלים במלח לפי הטעם. מעבירים לצלחות הגשה.
7. מפרקים בעזרת מזלג את הדג המבושל לפיסות יפות ועסיסיות (הבשר ייפרד בקלות מהעור, בעור לא משתמשים במתכון זה). מניחים את פיסות הדג מעל מנות הפסטה ומגישים.