מתכון קוביות ברמונדי ישראלי בציפוי פריך בטורטיות עם סלסת עגבניות, כוסברה וליים Barramundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

קוביות ברמונדי ישראלי בציפוי פריך בטורטיות עם סלסת עגבניות, כוסברה וליים

רחלי קרוט / באדיבות: וואלה אוכל

  • זמן הכנה: 30 דק'
  • מס' סועדים: 3

מצרכים

לדג:

  • פילה דג ברמונדי ישראלי ללא עור (שני פילטים במשקל 150-200 גרם), מבקשים ממוכר הדגים לחתוך את הפילה לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
  • כוס קמח לבן
  • 2 ביצים
  • כוס פירורי לחם (עדיף מסוג פאנקו)
  • 4-6 טורטיות (הכי קטנות שמוצאים בסופר)

לסלסה:

  • כ- 15 עגבניות שרי
  • 1/4 בצל סגול קטן
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום (כמות לפי הטעם)
  • מיץ מ-1 ליים או רבע לימון
  • 5 גבעולי כוסברה
  • 1/2 כפית מלח דק

ליוגורט:

  • 1/2 כוס יוגורט שאוהבים
  • 4-5 גבעולי עירית
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה

יוגורט:
שמים את היוגורט בקערה. קוצצים היטב את העירית. מוסיפים את המלח הדק, הפלפל השחור והעירית הקצוצה ליוגורט ומערבבים.
סלסה:
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. את הבצל הסגול, הכוסברה והצ'ילי קוצצים דק דק.
שמים את כל הירקות הקצוצים בקערה ומתבלים במלח ומיץ לימון/ליים לפי הטעם.
הדג:
1. שמים את הקמח ופירורי הלחם בצלחות שטוחות נפרדות. את הביצים שוברים לקערה וטורפים.
2. מצפים את קוביות הדג בקמח, בביצים ואז בפירורי לחם – ממש כמו קוביות שניצל.
3. הכנה בטיגון: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן, מוסיפים 1/3 מקוביות הדג המצופות, מטגנים 3 דקות או עד שהקוביות זהובות ויפות ומוציאים לנייר סופג. עושים עוד שני סבבי טיגון עם שאר הדג.
הכנה באפייה: מעבירים את קוביות הדג לתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית (משהו כמו 1/4 כוס). אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 8-10 דקות או עד הזהבה.
4. להגשה: מורחים על הטורטיות מהיוגורט. מעל מניחים קוביות דג מטוגן וסלסה. מקפלים ומגישים, עם פלחי ליים/לימון בצד וגבעולי כוסברה ( למי שירצה עוד).
טיפ: אפשר להוסיף לסלסת העגבניות גם קוביות קטנות של מנגו או אבוקדו לפי העונה