"רוסטפיש" דג ברמונדי ישראלי בחרדל, יין לבן ושום עם סלט ירוק ותמרים צהובים
מאת השף אושר אידלמן
- זמן הכנה: 50 דקות
- מס' סועדים: 8
מצרכים
- 4 יח' פילה דג ברמונדי ללא עצמות (משקל נטו: כ- 200 גרם לכל פילה)
למילוי
- 1 כפית עלי טימין טריים קצוצים
- 5 שיני שום כתושות
- חצי כוס יין לבן
- 3 כפות חרדל דיז'ון חלק
- 2 חלמונים
- 1 כוס פירורי לחם פנקו
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 2 כפות דבש
לסלט
- 400 גרם מיקס עלי חסה
- חצי כוס תמרים צהובים מגולענים ופרוסים דק
- גרעינים מחצי רימון
לרוטב
- 4 כפות בצל ירוק קצוץ דק
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות מים
- 1 שן שום
- 4 כפות שמן זית
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-230 מעלות (בעל תוכנית המשלבת גריל עליון)
2. מערבבים יחד את חומרי המילוי
3. מניחים פילה דג עם העור כלפי מטה, משטחים חצי מכמות המילוי ומצמידים פילה נוסף, כאשר העור כלפי מעלה (חוזרים על הפעולה עם שני הפילטים הנוספים)
4. קושרים את הדגים המוצמדים בעזרת חוט קשירה מותאם לבישול (ניתן לוותר על שלב זה)
5. מתבלים בשמן זית ומעט מלח גס את עור הדג
6. מעבירים למגש אפייה וצולים כ-15 דקות בתנור החם
7. בינתיים מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים על החסות, התמרים וגרעיני הרימון
8. מגישים את הדג חם לצד הסלט המרענן