שניצל ברמונדי ישראלי עסיסי וסלט מרענן
מאת מערכת
- זמן הכנה: 30 דקות
- מס' סועדים: 4
מצרכים
מצרכים לשניצל
- 4 פילה ברמונדי ישראלי נקי מעור ועצמות חתוך לרצועות
- 4 כפות סויה
- גרידת לימון מלימון שלם
- כפית מלח
- כפית אורגנו יבש
- כוס קמח טמפורה/ קמח לבן
- כוס ורבע מי סודה
- כוס פירורי זהב
- חצי כוס קורנפלקס לא ממותק
מצרכים לסלט
- 3 מלפפונים חתוכים לגפרורים
- 1 קולרבי חתוך לגפרורים
- חבילת רוקט/ארוגולה
- 3 כפות שמן זית
- קורט סומק
- מיץ לימון מלימון שלם
אופן הכנה
1. משרים את נתחי הברמונדי עם סויה, גרידת לימון, אורגנו ומלח. מערבבים היטב כדי שהדגים יקבלו מעטפת טובה של כל הטעמים
2. בזמן שהברמונדי בהשרייה מכינים את הבלילה לציפוי ואת הציפוי עצמו
3. מערבבים את הקמח עם הסודה עד שנוצרת בלילה לא מאוד דלילה אבל גם לא סמיכה מידי, היא צריכה לעטוף את הדג אבל לא להכביד עליו
4. מערבבים בקערה נפרדת את פירורי הלחם והקורנפלקס ומועכים מעט עם הידיים. לא למעוך הרבה, כדי שהקורנפלקס לא יהיה אבקתי מידי
5. מחממים סיר עם שמן ( לטיגון עמוק) ומתחילים לצפות את השניצלים: קודם טובלים בבלילה (חשוב לתת לעודפי הבלילה לרדת מהברמונדי כדי שלא יהיה ציפוי עבה מידי) ואחר כך טובלים בקערה עם הציפוי
6. מטגנים את השניצלים עד הזהבה יפה. מניחים על נייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן
7. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומגישים לצד השניצל