תעשימה ברמונדי (דג עטוף בבצק)
מאת נוף עתמנה
- זמן הכנה: 30 דק'
- מס' סועדים: 6
מרכיבים:
בצק:
לשלב הראשון:
- כף שמרים יבשים
- כוס קמח
- כוס מים פושרים
- כף סוכר
לשלב השני:
- כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- כוס וחצי קמח
למלית הדג:
- 2 דגי ברמונדי ישראלי
- לימון
- שליש צרור כוסברה
- שליש צרור פטרוזיליה
- 4 שיני שום
- כפית כמון
- חצי כפית זרעי כוסברה טחונים או כתושים
- פלפל ירוק חריף קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1. יוצרים פסים בעזרת סכין לאורך הדג משני הצדדים עד לאדרה.
2. בקערה קטנה קוצצים חצי מהלימון כולל הקליפה וסוחטים את החצי השני שלו פנימה, מוסיפים את הפלפל החריף הקצוץ, עשבי התיבול הקצוצים, שום כתוש, כמון, שמן זית, פלפל שחור ומלח
3. מערבבים היטב את התערובת וממלאים את הבטן בעשבים. מושחים את הדג מבחוץ ביתרת הנוזל שבקערה ומניחים בצד
4. מערבבים את החומרים של השלב הראשון בקערה ומניחים במקום חמים ל-10 דקות. לאחר מכן, מוסיפים את החומרים של השלב השני של הבצק ולשים היטב לקבלת בצק אחיד וחלק
5. מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים ומתחילים מיד לרדד את הבצק לעלה אובאלי דק בעובי מטבע של 5 שקלים כשרוחבו פי 2 מהדג עצמו ואילו אורכו פי 1 וחצי מהדג
6. מניחים את הדג במרכז עלה הבצק וסוגרים בצביטה את הבצק עליו על מנת שיקבל את צורת הדג
7. הופכים כשהתפר כלפי מטה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. עושים את אותו הדבר עם הדג השני
8. מכניסים את הדגים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לאפיה של כ20 דקות או עד שהבצק משחים לגמרי
9. כשהדג יוצא מהתנור מומלץ למרוח עליו מעט שמן זית טרי בעזרת מברשת על מנת להעניק לבצק ברק וטעם טרי של שמן זית