פילה ברמונדי במלח סומק וזר תבלינים
מאת השף עמוס חיון בשיתוף מסעדת
- זמן הכנה: שעתיים ורבע
- מס' סועדים: 6
מרכיבים:
- 1 דג ברמונדי במשקל 1 ק״ג
- חצי כוס סומק
- 3 ק״ג מלח שולחן
- 4 חלבונים
- 8 כפות מים
- זר תבלינים- רוזמרין, מרווה, טימין, אורגנו
אופן הכנה
1. בקערה גדולה מערבבים את המלח עם החלבון (מוסיפים את החלבון בהדרגה).
2. מוסיפים את המים בשלבים עד לקבלת תערובת גרגירית/ חולית.
3. מנקים את בטן הדג היטב, שוטפים ומייבשים.
4. על מגש אפייה מתאים לגודל הדג מניחים נייר אפייה ומפזרים שכבה דקה
מתערובת המלח. מניחים את הדג על המלח, עוטפים אותו היטב ומהדקים, מניחים
מעל את זר התבלינים.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות. ואופים את הדג כשעתיים. מוציאים ומצננים
לטמפרטורת החדר.
6. שוברים את המלח בעדינות בלי לפגוע בדג, מנקים משאריות מלח, מסירים את
העור ומחלקים למנות אישיות. בהגשה מומלץ להמליח ולזלף מעט שמן זית ומיץ
לימון על הדג.