מתכון מפרום חצילים וברמונדי ישראלי ברוטב חצילים - ברמונדי Barramundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

מפרום חצילים וברמונדי ישראלי ברוטב חריימה

מאת מערכתמתכונאית: רעות עזר

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מס' סועדים: 4-2

מצרכים

  • 1 חציל גדול
  • 1 כוס קמח
  • 3 ביצים
  • מלח
  • 500 מ"ל שמן לטיגון

למילוי

  • 300 גרם ברמונדי ישראלי ללא עור קצוץ דק או טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב

  • חצי כוס שמן זית
  • 10 שיני שום קצוצות דק
  • פלפל צ'ילי ירוק או אדום קצוץ דק
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • חצי כפית זרעי קימל
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 4 פלפל שאטה שלם יבש
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
  • 2 כוסות מים
אופן הכנה

1. מערבבים כל מרכיבי המילוי
2. חותכים את החצילים לעיגולים בעובי 4 ס"מ ויוצרים חתך לרוחבם, לא עד הסוף, כאשר שני החלקים עדיין מחוברים. ממלאים את החצילים
3. מכינים שתי צלחות: אחת עם קמח ואחת עם ביצה ומלח
4. טובלים את החצילים הממולאים בקמח, לאחר מכן טובלים בביצה, ומטגנים בשמן עמוק מספר דקות עד להשחמה
5. מכינים את הרוטב: יוצקים שמן לסיר רחב ומטגנים את השום והפלפל החריף מספר דקות עד לריכוך והשחמה קלה. מוסיפים זרעי כוסברה, קימל, כמון, פפריקה, סוכר, מלח ושאטה, וממשיכים לטגן מספר דקות
6. מוסיפים את רסק העגבניות והלימון, מערבבים היטב ויוצקים את המים. מבשלים על אש קטנה 20 דקות
7. מוסיפים את החצילים הממולאים לסיר ויוצקים מעליהם את הרוטב כך שיהיו מכוסים בו היטב. מבשלים 40 דקות על אש קטנה עם כיסוי