מתכון דג ברמונדי ישראלי על מצע ירקות Barramundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

סטייק ברמונדי ברוטב פוטנסקה מדרום איטליה

מאת עומר מילר / באדיבות: וואלה אוכל

  • זמן הכנה: 50 דק'
  • מס' סועדים: 4

מצרכים

  • 2 יחידות דג ברמונדי במשקל 750 גרם ליחידה, חתוכים לסטייקים בעובי 4 ס"מ
  • ⅓ כוס שמן זית
  • 4 עגבניות מגי בשלות, חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל חריף אדום פרוס דק
  • 1 כף צלפים (שטופים היטב במים)
  • 8 יחידות אנשובי משומר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 6 זיתי טאסוס או קלמטה, מגולענים
  • 2 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 10 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
  • 2 כפות מים רותחים
  • 50 גרם חמאה (רשות)
  • מלח
  • פלפל שחור
אופן הכנה

רוטב הפוטנסקה:

  • מחממים בסיר קטן שליש כוס שמן זית. מוסיפים את פרוסות השום והפלפל החריף ומאדים יחד כדקה.
  • מוסיפים אנשובי, צלפים, עגבניות, זיתים ובזיליקום ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים 2 כפות מים רותחים. מעבירים לאש קטנה ומוסיפים 50 גר חמאה (רשות). מערבבים היטב, מסירים מהאש ושומרים חמים עד ההגשה.

הסטייקים:

  • מחממים תנור ל-220 מעלות. יוצקים מעט שמן זית על הסטייקים של הברמונדי ומתבלים במלח ופלפל. צורבים במחבת חמה משני הצדדים כ- 2 דקות עד הזהבה (מומלץ 3 בכל פעם על מנת לא להוריד את החום).
  • מעבירים את הסטייקים לתבנית תנור עם נייר אפייה וצולים בתנור החם 15 דקות נוספות.

אופן ההגשה:

  • מוציאים את הסטייקים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים שתי כפות מרוטב הפוטנסקה על כל סטייק.