מתכון פילה דג ברמונדי ישראלי אפוי עם עגבניות שרי וקישואים Barramundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

קבב דג ברמונדי ישראלי

מאת עז תלם

  • זמן הכנה: 20 דק'
  • מס' סועדים: 2

מצרכים

לקבב:

  • 500 גרם פילה ברמונדי ישראלי ללא עור ואדרות
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק עם הגבעולים
  • עלים מרבע צרור נענע, קצוצים דק
  • כפית אורגנו מיובש
  • פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק ללא הזרעים
  • כפית מלח דק
  • 2-3 כפות שמן זית

להגשה:

  • 50 גרם שקדים פרוסים,קלויים
  • לימון, חתוך לרבעים
  • טחינה גולמית
  • חופן קטן עלי נענע, קצוצים דק
  • לחם טוב לספוג את הרוטב (רשות)

לתוספת קישואים אפונה:

  • 2-5 כפות שמן זית קורונייקי
  • 3-4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2 כפות מים
  • כפית מלח
  • 3-4 קישואים בגודל בינוני, (פרוסים דק)
  • כף מיץ לימון
  • 150 גרם אפונה עדינה מוקפאת
  • 1/2 כפית סוכר
אופן הכנה

1. בעזרת סכין קוצצים דק את הדג. לקיצור תהליכים ניתן לטחון אותו במעבד מזון או לבקש דג טחון ממוכר הדגים
2. מעבירים את הדג הקצוץ/טחון לקערה ומוסיפים לו את הכוסברה והנענע הקצוצות, הצ'ילי, האורגנו המיובש והמלח ומערבבים היטב
3. לשים את תערובת הקבב היטב למשך 2 דקות, עד שהיא מרגישה חלקה יותר, ואז מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 5-10- דקות
4. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהדג בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותם
5. מחממים מחבת רחבה מעל להבה גבוהה
6. משמנים את הקבבים בשמן זית משני הצדדים וצורבים 2-3 דקות מכל צד עד שהתבשלו לחלוטין
7. במחבת רחבה שמים 1/2 מכמות שמן הזית ואת שיני השום
8. מטגנים את הקבבים חצי דקה, עד הזהבה קלה, ואז מוסיפים את הקישואים, בערך 2 כפות מים ואת המלח. מערבבים, סוגרים את המכסה ומבשלים מעל להבה גבוהה 1-2 דקות, עד שהקישואים מגירים נוזלים
9. פותחים את המכסה, מוסיפים את האפונה ומתבלים
10. מבשלים יחד 2 דקות, עד שהקישואים התרככו טיפה ונשארו מעט פריכים
11. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר, טועמים ומוסיפים עוד שמן זית, מלח, מיץ לימון וסוכר לפי הטעם. חשוב לשמור על זמן בישול קצר כדי שהקישואים והנענע ישמרו על הצבע שלהם
12. מעבירים את תוספת הקישואים והנענע לצלחת רחבה ומעליה מניחים את הקבבים
13. מזלפים מעל מעט טחינה גולמית, מפזרים עלי נענע קצוצים ושקדים קלויים ומגישים עם רבעי הלימון – כל סועד יוכל להוסיף לעצמו לפי הטעם