פילה ברמונדי ישראלי צרוב במחבת עם אספרגוס וסלסת זיתים וצ'ילי

מאת השף אושר אידלמן

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מס' סועדים: 4

מצרכים:

לדג

  • 4 יח' פילה ברמונדי ישראלי – עם עור
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • צרור אספרגוס – שליש תחתון חתוך

לסלסת עשבי התיבול

  • 2-3 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1-2 צ'ילי אדום פרוס דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק – פרוס דק
  • 3 כפות נענע קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 8 יח' זיתי קלמטה – מגולענים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה

1. לסלסה: מערבבים בקערה קטנה את חומרי הסלסה ומתבלים במלח ופלפל
2. לדג: מתבלים את הדג במלח, פלפל ושמן זית משני צידיו
3. במחבת רחבה צורבים את הדג על הצד של העור במשך 3-4 דקות, הופכים ומכבים את הלהבה
4. את האספרגוס מקפיצים במשך שתי דקות במחבת נפרדת או באותה מחבת של הדגים אם רחבה דיו
5. מרכיבים את המנה: לכל סועד מגישים 5-6 יח' אספרגוס, פילה דג ליד וסלסת עשבי תיבול מעל

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *