פילה ברמונדי ישראלי בקראסט שקדים ועשבים על תפו"א פריכים

מאת השף אושר אידלמן

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מס' סועדים: 4

מצרכים:

  • 4 יח' פילה ברמונדי ישראלי – ללא עור

לתפו"א

  • 15 יח' תפו"א קטנים – פרוסים דק
  • שליש כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח גס

לקראסט

  • 1.5 כוסות שקדים קלופים פרוסים
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 1 צרור פטרוזיליה – קצוץ דק
  • חצי כוס עשבי תיבול קצוצים (טימין / אורגנו / רוזמרין)
  • 1 כף גדושה חרדל דיז'ון
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות מים
  • חצי כפית מלח

להגשה

  • פלחים מ-2 לימונים
אופן הכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו
2. מערבבים תפו"א פרוסים עם שמן זית ומלח. מסדרים בתבנית אפייה את תפו"א בשכבה אחידה, צולים בתנור כ-20 דקות
3. במקביל מכינים את הקראסט: מערבבים יחד שקדים, פירורי לחם, עשבי תיבול, חרדל, שמן זית, מים ומלח
4. מצפים את חלקו העליון של כל פילה ב- 2-3 כפות מהתערובת ומשטחים באופן שווה
5. מוציאים את התבנית עם תפו"א הצלויים, מסדרים מעל את הדגים ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות
6. מוציאים מהתנור ומגישים מיד עם פלחי לימון

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *