מרק דגים עם ברמונדי ישראלי

מאת השף אושר אידלמן

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • מס' סועדים: 4

מצרכים

למרק

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 3 ענפי סלרי קצוצים
  • 1 שומר קטן קצוץ
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 1 תפו"א בינוני – קלוף וחתוך לקוביות
  • ארומטיים: גרידה מ-1/2 תפוז, עלים מ-3 ענפי טימין ועלה דפנה
  • תבלינים: קורט זעפרן, קורט פלפל שאטה גרוס, 1 כפית פפריקה מתוקה, ½ כפית פפריקה מעושנת
  • 3 יח' עגבניות קלופות מקופסת שימורים – קצוצות
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 500 גרם פילה ברמונדי ללא עור ועצמות – חתוך לקוביות (ניתן לשמור חלק מהקוביות ולצרוב במחבת לקראת ההגשה)
  • 5-6 כוסות מים

להגשה

  • 4 פרוסות של לחם או 4 פרוסות באגט – קלוי
  • 1 כף עלי כוסברה
  • סחוג
  • מיונז
אופן הכנה

1. מחממים סיר על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים שמן זית, בצל, פלפל, סלרי ושומר. מטגנים עד ריכוך והשחמה קלה (4 דקות)
2. מוסיפים שום ותפו"א וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים את הארומטיים והתבלינים וממשיכים כדקה נוספת
3. מוסיפים את שאר מרכיבי המרק, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים מכוסה חלקית על להבה נמוכה 15-20 דקות
4. מסירים את עלה הדפנה ומעבירים לבלנדר. טוחנים למרקם חלק ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך
5. להגשה: יוצקים מצקת נדיבה לכל קערת מרק, מניחים במרכז מעט קוביות דג או נתח פילה קטן שעבר צריבה במחבת, חצי כפית מיונז, כוסברה ולחם קלוי עם סחוג

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *