פילה ברמונדי ישראלי אפוי עם עגבניות שרי וקישואים

מאת הבלוגר עז תלם

  • זמן הכנה: 25 דק'
  • מס' סועדים: 4

מרכיבים:

  • 800 גרם פילה ברמונדי (מ-2 דגים), עם העור, נקי מאדרות (כל פילה חתוך ל-3)
  • 1/2 ק"ג עגבניות שרי (שרי תמר / עגבניות שרי צבעוניות)
  • 3-4 קישואים בגודל בינוני
  • עלים מ-5-6 גבעולי טימין (או כפית אורגנו מיובש)
  • 4-5 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור- לפי הטעם
אופן הכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. חוצים את עגבניות השרי לחצאים, ואת הקישואים חותכים לקוביות גדולות
3. שמים את עגבניות השרי והקישואים בתבנית עם נייר אפייה, מוסיפים את הטימין, מלח, פלפל ואת רוב שמן הזית ומערבבים
4. משטחים לשכבה אחת ומכניסים לתנור ל-5-7 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך
5. מוציאים את התבנית מהתנור, ומעל הירקות מניחים את נתחי פילה הברמונדי עם צד העור כלפי מעלה. מתבלים אותם במלח ופלפל, ומעל מזלפים שמן זית
6. מחזירים לתנור ל-8-12 דקות נוספות עד שפילה הדג עשוי לחלוטין ועגבניות השרי מתבקעות (הקישואים אמורים להיות רכים אבל לא מדי)
7. מוציאים ומגישים מיד, יחד עם פירה, אורז או תוספות אחרות שאוהבים

1 Comment

  • by Greggmot Posted אוקטובר 10, 2019 12:12 pm

    Хорошая статья

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *