דג ברמונדי ישראלי אפוי בתנור עם פטריות של מרינה מהגליל וירקות צלויים

מאת השף צ'רלי פדידה

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • מס' סועדים: 6

מצרכים:

לדג

  • 3 דגי ברמונדי לא קשקשים- כל אחד במשקל של 700 גרם
  • 1/2 כוס שמן זית
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה מתוקה גרוסה
  • כפית מלח ים אטלנטי
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

למיקס ירקות צלויים

  • 4 פלפלים צבעוניים
  • 3 זוקני צבעוניים
  • 1 חציל גדול
  • 6 גזרים צבעוניים קלופים
  • סלסלת פטריות (שמפיניון ופורטובלו)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה וכמון

לפירה בטטה

  • 3 בטטות בינוניות
  • 3 כף שמן זית
  • 3 כפות מלח גס
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • תבלינים: מלח ופלפל
אופן הכנה

פירה בטטה:
1. מפזרים מלח גס על מגש אפייה ומניחים עליו את הבטטות מרוחות בשמן זית.
2. אופציה ב-180 מעלות עד שהבטטות רכות מבפנים ומקורמלות מבחוץ.
3. קולפים את הבטטות ומועכים לפירה חלק.
4. בעזרת מטרף מוסיפים 3 כפות שמן זית וחלב קוקוס או מים ובמידת הצורך מתבלים במלח ופלפל.

צליית הירקות:
1. חותכים את הירקות לפרוסות עבות ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, כמון ופפריקה.
2. צולים בתנור ב-250 מעלות עד שהירקות צרובים ורכים.
3. את הפטריות מתבלים בנפרד וצולים בנפרד באותה שיטה.

הכנת הדגים:
1. בעזרת סכין חדה חורצים חריצים עמוקים בבשר הדגים כדי שהתבלינים יחדרו פנימה.
2. מערבבים יחד את כל התבלינים עם שמן זית ומורחים בצורה שווה על הדגים תוך כדי הכנסת התבלינים לתוך החריצים.
3. מניחים את הדגם על מגש אפייה וצולים בתנור ב- 180 מעלות כ-15 קות או עד שהדג מוכן.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *