קונפי דג ברמונדי ישראלי על פתיתים בעגבניות והריסה

מתוך סיפור של טעם עם הילה אלפרט, ערוץ האוכל

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מס' סועדים: 4

מצרכים

  • 3 נתחי ברמונדי ישראלי, ללא עור (כ-450 גרם)
  • 500 גר' פתיתים מבושלים לפי הוראות היצרן
  • 2 כפות גדושות הריסה
  • 2 כפות פולפה
  • 2 כפות תרכיז עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן עלי נענע קצוצים דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 2 גזרים מרוסקים דק

להגשה

  • 2-3 פלפל חריף טרי, פרוס לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ
  • 3 עגבניות מלאות מיץ
  • 4 כפות טחינה גולמית
אופן הכנה

1. מתבלים את הפילטים בלימון כבוש. אחרי שנותנים לו לספוג את טעמי הלימון מטגנים קלות על מחבת בצד של העור בלבד
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או סיר נמוך ורחב מאדים עם ההריסה, הפולפה ותרכיז העגבניות במשך כדקה. מוסיפים את הפתיתים. מערבבים במשך כדקה ומוסיפים את השום הנענע והגזר
3. בכלי הגשה משטחים את הפתיתים, מפוררים את הדג, סוחטים עגבניות, מפזרים פלפל חריף וטחינה ומגישים

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *