מתכון דג ברמונדי ישראלי שלם בתנור - ברמונדי Barramundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

דג ברמונדי ישראלי שלם בתנור עם ארטישוק, גזרים ושומר ברוטב יין לבן

מאת השף אושר אידלמן

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מס' סועדים: 2-3

מצרכים:

לדג

  • דג ברמונדי ישראלי שלם – נקי, ללא סנפירים
  • 4 שיני שום – קצוצות
  • 1 לימון – פרוס דק
  • חצי כוס עשבי תיבול: בזיליקום / מרווה / רוזמרין / טימין
  • 5 בצלצלי שאלוט – קלופים
  • 2 יח' שומר קטנות – חתוכות לרבעים
  • 3 יח' ארטישוק קטן – חתוכות לרבעים
  • 3 גזרים צהובים או כתומים – קלופים וחתוכים גס
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לטעם

לרוטב

  • חצי כוס יין לבן יבש
  • 1 כף חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
דג ברמונדי ישראלי שלם בתנור עם ארטישוק, גזרים ושומר ברוטב יין לבן
אופן הכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו
2. לדג: בעזרת סכין חדה יוצרים 3-4 חתכים מכל צד של הדג, בחלק הקרוב לראש
3. ממלאים את חלל בטנו של הדג בשום קצוץ, לימון פרוס ובעשבי התיבול. מתבלים את הדג במלח ופלפל
4. מחממים פלאנצ'ה פסים, מוסיפים מעט שמן זית ומניחים את הדג. לאחר 3 דקות הופכים בזהירות את הדג לצדו השני
5. מסדרים את שאר הירקות מסביב לדג וצולים בתנור כ-20 דקות
6. לרוטב: מחממים סיר קטן ומצמצמים את היין בחצי
7. מוסיפים חמאה, שמן זית ומלח, מערבבים היטב ומגישים מיד עם הדג