פילה ברמונדי בעגבניות, פול ירוק וכוסברה
מאת השף אבי ביטון
- זמן הכנה: 25 דק'
- מס' סועדים: 6
מרכיבים:
- 6 יחידות פילה דג ברמונדי, חתוך לנתחים בעובי 4 ס"מ
- 3 עגבניות גדולות, חתוכות לרבעים
- פלפל אדום (גמבה), חתוך לרצועות
- 2 כוסות פול ירוק טרי או קפוא
- 10 שיני שום טריות, קלופות (5 שלמות ו-5 פרוסות)
- פלפל חריף ירוק פרוס דק
- צרור כוסברה קצוץ גס
- 1/2 כוס שמן
- 3 כפות פפריקה מתוקה (טחונה בשמן)
- כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- מלח לפי הצורך
- 1/2 כוס מים
אופן הכנה
1. מסדרים את הירקות במחבת רחבה ומטגנים בשמן זית, בחום נמוך
2. מערבבים את כל התבלינים של הרוטב עם השמן וחצי כוס מים ושופכים את הרוטב שנוצר על הירקות
3. אחרי שהרוטב מתחיל לבעבע, מוסיפים למחבת את הברמונדי ומניחים אותו למעלה
4. מעל הכל מפזרים כוסברה ופול מקולף
5. משאירים הכל במשך רבע שעה להתבשל על המחבת