בורקס ברמונדי ישראלי ומנגולד
מאת מערכתמתכונאית: רעות עזר
- זמן הכנה: 75 דקות
- מס' סועדים: 4-2
מצרכים
- 1 חבילה בצק פילאס טורקי
- 1 ביצה טרופה
- חצי כוס שומשום
למילוי
- 2פילה ברמונדי ישראלי ללא עור, קצוצים גס
- רבע כוס שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 500 גרם מנגולד, ללא החלק הלבן, קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- רבע כפית אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל שחור
- עלים מ-3 ענפי זעתר טרי
אופן הכנה
1. מילוי: מטגנים את הבצל במחבת רחבה עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד
ומאדים עד שהוא מאבד מנפחו
2. מוסיפים שום כתוש, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, מצננים במסננת ומעבירים לקערה
3. מטגנים את הדג במעט שמן זית כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם תערובת המנגולד. מוסיפים גם את הזעתר הטרי
4. מקמחים מעט את משטח העבודה ופותחים את בצק הפילאס. חותכים אותו ל-4-5 מלבנים שווים, מסדרים שורה של מילוי בקצה שקרוב אלינו ומגלגלים לרולדה שמנמנה. מהרולדה יוצרים שבלול. חוזרים על הפעולה עם שאר המלבנים
5. מחממים תנור ל-180 מעלות
6. מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה ומפזרים שומשום. אופים במשך 40 דקות עד להשחמה