ברמונדי ישראלי על האש
מאת מערכת/ קאיד עבאסי / 'דגי הקיבוצים' כרמיאל
- זמן הכנה: 10 דק'
- מס' סועדים: 2
מצרכים
- 1 דג ברמונדי שלם
תערובת תבלינים
- כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- כפית תבלין לדג
- 2 שיני שום כתושות
- כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
1. מערבבים את כל מצרכי תערובת התבלינים בקערה
2. מעסים את הדג בתערובת התבלינים ושמן זית היטב, מבפנים ומבחוץ (אפשר גם להכין את הדגים מראש ולהניח במקרר)
3. מחממים גריל. טיפ זהב! כדאי לשמור על אש נמוכה וכדי שהדגים לא ישרפו, מפזרים מלח על הגחלים
4. צולים את הדג מ-2 צדדיו בערך 4-5 דקות לכל צד (תלוי בגודל הדג)
5. מגישים עם לימון וירקות חתוכים ועדיף לאכול עם הידיים