ברמונדי ישראלי צרוב ברוטב עדין
מאת מערכת/ פנינה דרויש / 'הדייגים' אשדוד
- זמן הכנה: 45 דק'
- כמות סועדים: 4
מצרכים
- 6 פילה ברמונדי ישראלי
- צרור כוסברה קצוצה
- 10 שיני שום קלופות ופרוסות
- גזר, חתוך לקוביות
- 1/2 כוס שמן
- 3 כפות פפריקה מתוקה, או חריפה
- ½ כפית סוכר חום
- פלפל חריף ירוק, קצוץ
- פלפל חריף אדום, קצוץ
- קורט פלפל גרוס
- קורט מלח
- כף לימון כבוש קצוץ, אפשר גם ממרח
אופן הכנה
1. בסיר גדול ורחב מחממים מעט שמן קנולה, מוסיפים את הגזר עם הפלפלים והשום הפרוס, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב עד להשחמה קלה
2. מוסיפים את הדגים, וצורבים אותם מ-2 הצדדים
3. מנמיכים את האש, מוסיפים לימון כבוש ננסי חתוך דק וכוסברה
4. מכינים בכוס בצד 1/2 כוס שמן עם 3 כפות פפריקה מתוקה או חריפה, מערבבים היטב ושופכים מעל הדג
5. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות על אש קטנה