ברמונדי ל"ג בעומר
מאת השף משה שגב
- זמן הכנה: 40 דק'
- מס' סועדים: 2
מצרכים
- 600-500 גרם פילה ברמונדי ישראלי
- 3 שיני שום טרי
- כף גדושה של חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 4 גבעולי טימין טריים
- 2 גבעולי רוזמרין טריים
- 5 תפוחי אדמה קטנים
- רבע כפית מלח גס
אופן הכנה
1. מבשלים תפוחי אדמה שלמים עד לרכות במים רותחים במשך 30 דקות ומקלפים
2. מחממים היטב מחבת גדולה
3. כאשר המחבת לוהטת מניחים : 3 שיני שום , כף גדושה של חמאה, 2 כפות שמן זית
4. 4 גבעולי טימין טריים, גבעולי רוזמרין טריים ואת תפוחי האדמה המקולפים
5. מניחים בצד במחבת את הדגים כאשר העור הוא זה שנוגע ראשון במחבת
6. מתבלים במעט מלח גס ומכסים את המחבת (כל התהליך קורה על אש גבוהה)
7. כעבור 3 דקות הופכים את הדגים ואת תפוחי האדמה וממשיכים לצלות עוד 3 דקות
גם מהצד השני. מכבים את האש
8. מעבירים לצלחת הגשה ומניחים פלחי לימון טריים