ברמונדי מרוקאי עם פיתות פרנה
מאת מערכת/ חנה עידן / 'שוק עכו'
- זמן הכנה: שעתיים ו- 15 דק'
- כמות סועדים: 4
מצרכים
- 1 דג ברמונדי חתוך לפרוסות
- צרור כוסברה
- ראש שום כתוש
- 6 עגבניות בשלות
- 4 פלפלים חריפים יבשים גדולים
- 5 פלפלי צ'ילי ירוקים קטנים
- 2 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים
- 6 תפו"א חתוכים לקוביות
רוטב
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- כף כורכום
- קורט פלפל שחור גרוס
- כפית מלח
- 1/2 כוס שמן
פיתות
- 1 ק"ג קמח
- 3 כפות סוכר
- 1.5 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן
- 2.5 כוסות מים פושרים
- כף מלח
אופן הכנה
1. בסיר גדול, רחב ושטוח, מגרדים את העגבניות, מעל העגבניות מניחים חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, מעל את השום הכתוש, בדפנות הסיר מוסיפים פלפלים חריפים אדומים ובאמצע את הפלפלים החריפים הקטנים
2. מניחים מעל קוביות תפו"א ועליהן את הדג ועוד קצת כוסברה
3. מערבבים בקערה נפרדת את מצרכי הרוטב
4. שופכים את הרוטב בסיר ומבשלים על אש בנונית עד שהרוטב מצטמצם
5. מכינים את הפיתות: בקערה (אפשר גם במיקסר) מערבבים את הקמח יחד עם השמרים והסוכר
6. מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ונוח
7. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה – שעה וחצי
8. מוציאים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים אותו ל-5 כדורים
9. מרדדים כל כדור לפיתה בעובי 2 ס"מ, מכסים עם מגבת ומתפיחים עוד 10 דקות
10. בסיר גריל שמים מעט שמן מניחים את הפיתה בקוטר של הסיר ומכסים במכסה, לאחר 3 דקות הופכים לצד השני עם מגבת או תרווד, לאחר 2 דקות מוציאים
11. מגישים את הפיתות החמות יחד עם סיר הדגים, טובלים ברוטב ומתענגים