מתכון פילה דג ברמונדי ישראלי אפוי עם עגבניות שרי וקישואים Barramundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

ברמונדי צרוב בחמאה על פולנטה ותרד

מאת: הבלוגר עז תלם

  • זמן הכנה: 25 דק'
  • מס' סועדים: 4

מרכיבים:

לדג בחמאה:

  • 4 פילה ברמונדי ישראלי ללא עור (600 גרם)
  • 3/4 כפית מלח דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה

לפולנטה:

  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות חלב
  • 30 גרם חמאה
  • קורט מלח גס
  • 3/4 כוס קמח תירס דק לפולנטה
  • גרידה דקה מלימון אחד
  • 100 גרם גבינת גאודה או פרמזן מגורדת (רשות)

לתרד:

  • חבילה גדולה עלי תרד, שטופים וקצוצים גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • מלח, לפי הטעם

להגשה:

  • פרוסות/רבעי לימון (מהלימון שגירדתם לפולנטה)
אופן הכנה

1. שמים את החלב, המים והחמאה בסיר בגודל בינוני
2. מוסיפים את המלח ואת הפולנטה. מדליקים את האש ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, מנמיכים את הלהבה לחום בינוני – נמוך
3. מבשלים תוך כדי ערבוב 5-6 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים בקמח התירס
4. טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם, ומוסיפים אליה את גרידת הלימון ואת הגבינה
5. שומרים בסיר מעל להבה חלשה עד שהדג והתרד מוכנים, מדי פעם מערבבים
לתרד:
6. בסיר בגודל בינוני מעל להבה בינונית שמים את השום ושמן הזית. מטגנים יחד דקה, עד שהשום מתרכך מעט
7. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים מעל להבה בינונית גבוהה תוך ערבוב 2-3 דקות, או עד שהעלים מתכווצים ומאבדים את מרבית נפחם
8. מבשלים מעל להבה גבוהה עד שכמעט כל הנוזלים התאדו ומתבלים במלח לפי הטעם
לברמונדי:
9. מתבלים את פילה הברמונדי במלח
10. שמים את שמן הזית במחבת רחבה מאוד מעל להבה גבוהה, מוסיפים את פילה הברמונדי ומטגנים מעל להבה גבוהה 4-5 דקות, עד שהזהיבו והתבשלו כמעט לחלוטין
11. הופכים בזהירות בעזרת תרווד ומוסיפים את החמאה. נותנים לחמאה להינמס ומזיזים את המחבת מצד לצד כך שכל הפילטים יקבלו ליטופי חמאה
12. לאחר הוספת החמאה מטגנים 1-2 דקות נוספות, עד שפילה הדג הזהיב לגמרי והחמאה הזהיבה (שינתה צבעה לצבע זהוב)
להגשה:
13. מחלקים את הפולנטה בין 4 צלחות הגשה
14. מעל מניחים פילה דג צרוב ובצד מניחים מהתרד
15. מגישים עם פרוסת/רבע לימון