דג חריימה ברמונדי ישראלי
מאת השף אושר אידלמן
- זמן הכנה: 25 דקות
- מס' סועדים: 2-3
מצרכים:
- 5 פרוסות דג ברמונדי בעובי 3 ס"מ
- שליש כוס שמן
- 6 שיני שום פרוסות
- 1 פלפל חריף ירוק
- 1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
- 2 יח' פלפל אדום יבש – חתוך גס
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות מיץ לימון או 4 פרוסות לימון ללא קליפה
- 4 כפות מים
- חצי צרור כוסברה קטן
אופן הכנה
1. מחממים סוטאז', מוסיפים שמן, פלפל חריף ושום
2. מטגנים ללא צבע במשך כ-2 דקות, מוסיפים את התבלינים לטיגון נוסף במשך דקה
3. מוסיפים מים, לימון, מלח וכוסברה בתחתית המחבת
4. מניחים את פרוסות הדג במחבת בתוך הרוטב, ומסובבים לצידם השני
5. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. מקפידים להשקות מדי פעם את הדגים בנוזלי הבישול
6. מגישים עם פרוסה עבה של חלת שבת