לביבות דג ברמונדי ישראלי
מאת השף אושר אידלמן
- זמן הכנה: 30 דקות
- מס' סועדים: 4
מצרכים
- 5-6 תפו"א בינוניים צהובים (או 500 גרם)
- 250-300 גרם פילה ברמונדי (ללא עור ועצמות)
- 1.5 כוסות חלב
- 1 עלה דפנה
- 1 בצל קטן – קלוף, מגורר בפומפייה וסחוט
- 1.5 כפות גבינת פרמז'ן
- 2 חלמונים
- 1 כף קמח תפו"א
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- שמן זית לטיגון
אופן הכנה
1. מניחים תפו"א בסיר, מכסים במי ברז קרים ומבשלים עד ריכוך כמעט מלא (10 דקות מרתיחה)
2. מסננים ומצננים לטמפ' החדר (ניתן להכין מראש ולשמור במקרר). מקלפים, מגרדים בפומפייה ומעבירים לקערת ערבוב
3. לסיר נפרד מוסיפים ברמונדי, חלב, עלה דפנה ומלח. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות. מעבירים את הדג לקערה עם תפו"א ומפוררים מעט
4. מוסיפים את שאר החומרים מלבד השמן, מערבבים עד שהתערובת אחידה. קורצים לביבות (כ-60 גרם כל אחת) ומשטחים מעט
5. מחממים שמן במחבת ומשחימים כל לביבה משני צדיה (סה"כ 4 דקות)
6. מגישים עם פלחי לימון ומעט שמנת חמוצה