סלט ניסואז עם נתחי ברמונדי ישראלי
מאת מערכת
- זמן הכנה: 45 דקות
- כמות סועדים: 4
מצרכים
- 1 פילה ברמונדי ישראלי, נקי מעצמות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל סגול קטן
- 1 חופן שעועית ירוקה שלמה , אפשר גם קפואה
- 2ביצים חצי קשות, אפשר גם קשות לגמרי
- 2 עגבניות
- 6 יחידות צנונית
- רבע כוס זיתי קלמטה, מגולענים
- 1 חופן לבבות חסה
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מלימון שלם
- כפית חרדל ד'זון חלק
- קורט מלח
אופן הכנה
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות
2. מבשלים את הביצים 6 דקות במים רותחים עם כף מלח
3. בתום 6 הדקות, מעבירים את הביצים לקערת מי קרח על מנת לעצור את הבישול. מי שרוצה ביצה קשה לגמרי משאיר את הביצים לעוד 2 דקות נוספות במים הרותחים
4. מרתיחים סיר עם מים וחולטים את השעועית ל-40 שניות עד שהצבע שלה מתחזק ומיד מעבירים לקערת מי קרח כדי שתישאר פריכה וירוקה
5. את תפוחי האדמה מבשלים בסיר קטן עד שיתרככו (אפשר לבדוק עם סכין שננעץ בקלות), כשהם מוכנים אפשר לחתוך אותם לרבעים ולצרוב אותם במחבת עד שיקבלו צבע, אפשר גם לא
6. את פילה הברמונדי צורבים בתנור כ-8-10 דקות. מיד כשהוא מוכן מפרקים לנתחים ומתבלים במעט מלח
7. את שאר הירקות חותכים יחסית גס, חוץ מהבצל אותו חותכים לרצועות דקות
8. בצנצנת קטנה מערבבים שמן זית, מיץ לימון וחרדל עד שנוצר לנו ויניגרט עדין
9. מגישים: מסדרים את כל הירקות, חוצים את הביצים ומניחים בצורה יפה בצלחת הגשה, שופכים מעל את הרוטב וזוללים!