פילה דג ברמונדי ישראלי פריך עם סלט תפוחים ודלעת
מאת השף אושר אידלמן
- זמן הכנה: 30 דקות
- מס' סועדים: 4
מצרכים
- 4 יח' פילה ברמונדי – ללא עצמות
- 20 גרם או 1 כף חמאה
- 3 עלי מרווה
- מלח ופלפל לפי הטעם
לסלט
- 2 תפוחי גרני סמית' חתוכים לגפרורים
- 200 גרם דלעת חתוכה לגפרורים
- 1 יח' אנדיב אדום פרוס
- 4-5 צנוניות פרוסות דק
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
לויניגרט
- 1 כף גדושה דבש
- 1 כפית חומץ בן יין לבן
- 2 כפות מיונז
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מים
- חצי כפית מלח
להגשה
- פלחים מ-2 לימונים
אופן הכנה
1. חותכים את ירקות הסלט לפי ההנחיות ומעבירים לקערה
2. מערבבים היטב את חומרי הויניגרט ושומרים בצד
3. מחממים מחבת עם ציפוי טפלון, מוסיפים חמאה ומרווה
4. כאשר החמאה מבעבעת, מניחים את צד העור של פילה הדג כלפי מטה ומטגנים עד שהעור פריך
5. הופכים למשך חצי דקה ומוציאים לצלחת עם נייר סופג
6. מערבבים את רוטב הויניגרט עם הסלט, מעבירים לצלחת הגשה, מניחים מעל פילה דג ופלח לימון