קוביות ברמונדי ישראלי בציפוי פריך בטורטיות עם סלסת עגבניות, כוסברה וליים
רחלי קרוט / באדיבות: וואלה אוכל
- זמן הכנה: 30 דק'
- מס' סועדים: 3
מצרכים
לדג:
- פילה דג ברמונדי ישראלי ללא עור (שני פילטים במשקל 150-200 גרם), מבקשים ממוכר הדגים לחתוך את הפילה לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
- כוס קמח לבן
- 2 ביצים
- כוס פירורי לחם (עדיף מסוג פאנקו)
- 4-6 טורטיות (הכי קטנות שמוצאים בסופר)
לסלסה:
- כ- 15 עגבניות שרי
- 1/4 בצל סגול קטן
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום (כמות לפי הטעם)
- מיץ מ-1 ליים או רבע לימון
- 5 גבעולי כוסברה
- 1/2 כפית מלח דק
ליוגורט:
- 1/2 כוס יוגורט שאוהבים
- 4-5 גבעולי עירית
- 1/4 כפית מלח דק
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
יוגורט:
שמים את היוגורט בקערה. קוצצים היטב את העירית. מוסיפים את המלח הדק, הפלפל השחור והעירית הקצוצה ליוגורט ומערבבים.
סלסה:
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. את הבצל הסגול, הכוסברה והצ'ילי קוצצים דק דק.
שמים את כל הירקות הקצוצים בקערה ומתבלים במלח ומיץ לימון/ליים לפי הטעם.
הדג:
1. שמים את הקמח ופירורי הלחם בצלחות שטוחות נפרדות. את הביצים שוברים לקערה וטורפים.
2. מצפים את קוביות הדג בקמח, בביצים ואז בפירורי לחם – ממש כמו קוביות שניצל.
3. הכנה בטיגון: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן, מוסיפים 1/3 מקוביות הדג המצופות, מטגנים 3 דקות או עד שהקוביות זהובות ויפות ומוציאים לנייר סופג. עושים עוד שני סבבי טיגון עם שאר הדג.
הכנה באפייה: מעבירים את קוביות הדג לתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית (משהו כמו 1/4 כוס). אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 8-10 דקות או עד הזהבה.
4. להגשה: מורחים על הטורטיות מהיוגורט. מעל מניחים קוביות דג מטוגן וסלסה. מקפלים ומגישים, עם פלחי ליים/לימון בצד וגבעולי כוסברה ( למי שירצה עוד).
טיפ: אפשר להוסיף לסלסת העגבניות גם קוביות קטנות של מנגו או אבוקדו לפי העונה