קציצות ברמונדי ישראלי ברוטב חריף
מאת מערכת/ לובה קרנוסבה / 'אלון דגים' ראשל"צ
- זמן הכנה: 45 דק'
- כמות סועדים: 4
מצרכים
לקציצות:
- 1 ק"ג דג ברמונדי ישראלי טחון
- צרור כוסברה קצוץ דק
- 4 שיני שום מגורדות
- כף פפריקה מתוקה
- ½ כף כורכום
- ¼ כוס פרורי לחם
- ביצה
לרוטב:
- ראש שום פרוס לפרוסות
- 2 גמבה חתוכה לרצועות
- פלפל ירוק חריף חתוך טבעות
- 3 כפות גדושות פפריקה מתוקה
- כף כמון
- כפית מלח
אופן הכנה
1. מערבבים את מצרכי הקציצות ויוצרים קציצות בגודל כדור פינג-פונג
2. מכינים את הרוטב: מטגנים במחבת עם שמן את השום עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים ולאחר מכן את הגמבה והפלפל
3. מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים חצי שעה, לקראת הסוף מוסיפים כוסברה קצוצה מעל התבשיל ומכבים את האש