מתכון פילה דג ברמונדי ישראלי אפוי עם עגבניות שרי וקישואים Barramundi
close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

תבשיל דייגים ברמונדי ישראלי

מאת השף אבי ביטון

  • זמן הכנה: 30 דק'
  • מס' סועדים: 5

מרכיבים:

  • 2 דגי ברמונדי ישראלי שלמים- פרוסים לנתחים בעובי 3 ס"מ
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 תפוחי אדמה – קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 5.1 ס"מ
  • 2 גזרים – קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • כוס יין לבן
  • 1/2 כוס מים
  • 8 שיני שום
  • 4 ענפי טימין
  • 2 עגבניות – חתוכות לקוביות
  • 1/2 מיץ לימון
  • 2 גבעולי סלרי עלים – קצוצים עם העלים
  • 50 גרם חמאה
  • צרור בצל ירוק
  • מלח ● פלפל
אופן הכנה

1. מחממים בסיר רחב ושטוח )בעל מכסה( את השמן, מתבלים במלח ופלפל את נתחי הדגים וצורבים בשמן החם
2. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה
3. יוצקים יין לבן וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה
4. מוסיפים את שיני השום, העגבניות, הטימין והסלרי וסוחטים פנימה חצי לימון. מערבבים בעדינות ומכסים. מבשלים 25 דקות עד שתפוחי האדמה והגזר רכים
5. מוסיפים את החמאה והבצל הירוק, מנערים מעט את הסיר כך שהחמאה תימס ברוטב החם ומגישים